Drivhus

Dette kunstprojekt vil gennemføre og dokumentere en serie af aktiviteter i parken eller i området omkring. Disse aktiviteter, opstillet i menuen til venstre, er tænkt som midlertidige og kortvarige handlinger, som skal agere som berøringsflade internt mellem de lokale i NV. De kan desuden ses som eksempler på, hvordan man kunne finde frem til nye former for dialog eller direkte kontakt og samarbejde mellem beboerne i området.

Drivhuset i denne titel er faktisk ret konkret. I skrivende stund arbejder vi på byggeplanerne for en mindre konstruktion, en form for kolonihavehus eller pavillon, som skal opstilles midlertidigt i parken fra 2021-2023.
Pavillonen i sig selv refererer tilbage til den gang Grønningen huserede med kolonihavehus. Dér boede de allerførste og allerfattigste tilflyttere til Nordvest.

I dag er de lokale boligforeninger omkring parken er ikke altid enige om fælles anliggender og på visse måder afspejler parken dette.
Formålet med pavillonen derfor at indsætte et fælles og neutralt rum, hvor det er muligt at generere og afprøve idéer, formater for et lokalt, fælles eje og benyttelse af Grønningen.

Kunstner og grafisk formgiver Åse Eg Jørgensen er min medspiller i dette spor.

_

_
_

Bord på tur // August 2020

I sommers byggede vi to borde med bænke til. Bordet er designet af arkitekten Enzo Mari. Han har lavet en bog med opskrifter på, hvordan man bygger sine egne møbler uden hjælp af maskiner. Alle kan frit kopiere hans design, så længe man henviser til ham og gerne sender et foto af det færdige resultat. Du kan læse mere om ham her eller se en film hvor Enzo Mari fortæller om sit projekt Autoprogrezzione?.

Bordet blev taget ud på tur for at møde lokale og spørge dem om deres vej rundt i nabolaget. Tit blev de hængende en stund, og fortsatte at tale med hinanden om parken eller om alt muligt andet. Nogle blev heftigt uenige – andre absolut enige. 


Herunder kan du se rådgivernes notesbog samt deres visualisering af beboernes kortlægning området. 
Bordet blev taget ud på tur for at møde lokale og spørge dem om deres vej rundt i nabolaget. Tit blev de hængende en stund, og fortsatte at tale med hinanden om parken eller om alt muligt andet. Nogle blev heftigt uenige – andre absolut enige. Herunder kan du se rådgivernes notesbog samt deres visualisering af beboernes kortlægning området. 

 

 

Cirkelmøde // okt 2020

I oktober mødtes lokale, beboere, bestyrelsesmedlemmer og rådgivere til en fælles samtale siddende i en stor cirkel. Først præsenterede rådgiverne deres Grundfortælling, den viden som de har indsamlet om området kogt ned til fokuspunkter. Derefter udbrød en samtale mellem beboere om netop disse fokuspunkter. Det hele blev optaget som et videoreferat som du kan se lige nedenfor. Den første film er rådgivernes fremlæggelse – den anden er beboerdialogen.

Skilteskov // nov 2020

En hånd placerer et skilt på en græsplæne ved siden af mange andre skilte
En skilteskov, skabt af Åse Eg i samarbejde med Selma Bergendal

_

_

 

Sandkasse // nov 2020

I slut november 2020 afholdte vi to corona-tilpassede dialogmøder. Vi samlede det maksimale antallet deltagere rundt om en grov model af parken. Det var ganske enkelt en sandkasse med klodser og deltagerne kunne her fortælle og tegne deres tanker og ideer for den kommende park, direkte i sandet. Men vi kom også til at tale om mange andre ting.

Nedenfor kan du se en sammenklipning af et af møderne, der ved udsnit viser samtalens forskellige faser. Du se også se eller gense hele samtaler i videoreferater, et fra formiddagen og et fra eftermiddagen.

Pavillon // feb 2021

Før marts 2020 var det planen at samle alle deltagere i projektet, i hvert fald to eller tre gange. Med COVID-19 fulgte udfordringen om at gennemføre en udveksling uden at risikere deltagernes helbred. For at imødekomme dette problem, har jeg foreslået at placere et neutralt, midlertidigt rum i parken – en pavillon eller drivhus hvor man kunne mødes hyppigere i små grupper. Og hvor spor efter hver samtale efterfølgende kunne opleves af andre.

Pavillonen kunne have et indre rum, der kunne bruges til lavmælte samtaler og events for og med lokalområdets beboere samt et ydre rum, der kunne bruges som opslagstavle for de lokale organisationer og grupper. Når kunstprojektet er afsluttet, kunne pavillonen demonteres og genbruges af andre organisationer i lokalområdet.

Vi venter stadig på et positivt svar.